Metal Princess

Min blogg handlar om mig, mitt liv, mina tankar & funderingar kring allt...

Om Aspergers Syndrom

Publicerad 2012-08-11 16:13:00 i Mitt liv med Aspergers Syndrom

 
Det här är min egna förklaring om vad Aspergers Syndrom betyder:
Aspergers Syndrom är en diagnos som man får om man har en del svårigheter, men det är också en personlighetsvariant. Man behöver diagnosen eftersom man ofta har har svårigheter, till exempelvis i skolan, som man behöver särskilt hjälp med. Men man är inte bara sin diagnos. Alla med Aspergers Syndrom är första och främst människor och vi är alla olika varandra. För mig betyder det inte så stora problem nu, men när jag var lite yngre hade jag väldigt svårt att förstå vad andra tänkte och menade. Jag hade också svårt att sortera mina sinnesintryck, och blev väldigt trött. I skolan blev de ofta arga eller irriterade på mig för de förstod inte mina problem.

Att ha Aspergers Syndrom betyder att man har svårigheter inom några särskilda områden. Ett av dem är det ”Sociala Samspelet”... Jag kan ha svårt att uppfatta och förstår sådant som andra människor visar med kroppspråket. Kan också ha svårt att få jämnåriga vänner men det är lite lättare med sådana som är äldre eller yngre än mig själv. När jag var barn så tog det ofta lång tid för mig att lära mig att se saker ur andra människors perspektiv och att se mig själv utifrån, alltså att ha en uppfattning om hur andra uppfattar mig. Det kan göra det svårt att snabbt förstå andras känslor och tankar men det betyder inte att jag inte kan känna medkänsla.
 
Vid möten med andra okända människor känner jag mig nervös och ibland kan nervösiteten vara så stark att den hindrar mig att göra ett bra första intryck. Mina största svårigheter är att jag har svårt med ögonkontakt med folk och att jag har inte har utvecklat den sociala kommuniktiva förmågan jämfört hos andra människor som inte har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med det menar jag att det är svårt för mig att ta initiativ till en konversion och sen hålla den levande. Den brukar oftast dö ut efter ett tag, om den andra personen inte säger något eller ställer en fråga till mig. Och ibland när jag blir alldeles för nervös brukar jag prata fort och stamma. 
 
Men att ha Aspergers Syndrom innebär inte bara svårigheter utan också flera starka sidor. Det är till exempel vanligt att personer med Aspergers Syndrom alltid är väldigt ärliga, fastän de kan såra någon. Vi är också godtrogna och lite grann naiva av oss. Tyvärr finns det personer som kan utnyttja det till sin fördel! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Sanna

Publicerad 2012-08-11 17:54:56

Hej! ツ

Hoppas allt är bra med dig! Vad kul att du har börjat uppdatera din blogg! ツ

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sammy

Jag är en hårdrocksälskande tjej på 27 år som bloggar om mig själv och vad som händer i mitt spännande liv. Musiken är även en stor del av mitt liv och jag spelar trummor, gitarr, fiol och sjunger! Jag skriver också egna låttexter. I den här bloggen får du följa allt som sker i min värld!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela