Metal Princess

Min blogg handlar om mig, mitt liv, mina tankar & funderingar kring allt...

Om Aspergers Syndrom

Publicerad 2012-08-11 16:13:00 i Mitt liv med Aspergers Syndrom

 
Det här är min egna förklaring om vad Aspergers Syndrom betyder:
Aspergers Syndrom är en diagnos som man får om man har en del svårigheter, men det är också en personlighetsvariant. Man behöver diagnosen eftersom man ofta har har svårigheter, till exempelvis i skolan, som man behöver särskilt hjälp med. Men man är inte bara sin diagnos. Alla med Aspergers Syndrom är första och främst människor och vi är alla olika varandra. För mig betyder det inte så stora problem nu, men när jag var lite yngre hade jag väldigt svårt att förstå vad andra tänkte och menade. Jag hade också svårt att sortera mina sinnesintryck, och blev väldigt trött. I skolan blev de ofta arga eller irriterade på mig för de förstod inte mina problem.

Att ha Aspergers Syndrom betyder att man har svårigheter inom några särskilda områden. Ett av dem är det ”Sociala Samspelet”... Jag kan ha svårt att uppfatta och förstår sådant som andra människor visar med kroppspråket. Kan också ha svårt att få jämnåriga vänner men det är lite lättare med sådana som är äldre eller yngre än mig själv. När jag var barn så tog det ofta lång tid för mig att lära mig att se saker ur andra människors perspektiv och att se mig själv utifrån, alltså att ha en uppfattning om hur andra uppfattar mig. Det kan göra det svårt att snabbt förstå andras känslor och tankar men det betyder inte att jag inte kan känna medkänsla.
 
Vid möten med andra okända människor känner jag mig nervös och ibland kan nervösiteten vara så stark att den hindrar mig att göra ett bra första intryck. Mina största svårigheter är att jag har svårt med ögonkontakt med folk och att jag har inte har utvecklat den sociala kommuniktiva förmågan jämfört hos andra människor som inte har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med det menar jag att det är svårt för mig att ta initiativ till en konversion och sen hålla den levande. Den brukar oftast dö ut efter ett tag, om den andra personen inte säger något eller ställer en fråga till mig. Och ibland när jag blir alldeles för nervös brukar jag prata fort och stamma. 
 
Men att ha Aspergers Syndrom innebär inte bara svårigheter utan också flera starka sidor. Det är till exempel vanligt att personer med Aspergers Syndrom alltid är väldigt ärliga, fastän de kan såra någon. Vi är också godtrogna och lite grann naiva av oss. Tyvärr finns det personer som kan utnyttja det till sin fördel! 
 
 

Kontakta mig...

Publicerad 2012-08-11 14:42:00 i Kontakt

Här nedan finner du olika sätt att ta kontakt med mig, personligen och över nätet. Du kan också om du vill lämna en kommentar längst ner på denna sida. 

Telefon: -
E-mail: Camilla.Strömberg89@hotmail.com
Facebook: Sammy.Stromberg.89 
Instagram: Metalbabe89
Skype: Camilla.Stromberg89 
Youtube: Metalbabe89
Twitter: Metalbaby89
KiK: Sammy.Stromberg 
 
 

Beskrivning av mig själv

Publicerad 2012-08-11 13:54:00 i Om mig

När någon ber mig beskriva mig själv så kommer tusen frågor upp:
"Ska jag hålla mig kort? Ber personen mig att beskriva min personlighet?"
- Så nu tänker jag köra den långa versionen av mig själv.
 
Jag är född på Ystad BB år 1989, en stormig vinterdag den 15:e December, alltså är jag 27 år nu.  Är uppvuxen i Trelleborg som ligger i södra Skåne. Min farmor kommer ifrån Finland. Dock pratar jag inte eller förstår finska så mycket då min pappa inte ansåg att det var nödvändigt att lära mig. Men jag skulle gärna vilja lära mig språket och åka till Finland någon gång! 
 
Har en neuropsyktraistiskt funktionsnedsättning som heter "Aspergers Syndrom", vilket är ett medfött funktionshinder och jag fick diagnosen när jag var sex år gammal. Sen håller jag nu också på att genomgå en utredning för Borderline som är en emotionellt instabil personlighetsstörning. Jag lider också av återkommande panikångestattacker, (samt posttraumatiskt stressymtom), tvångstankar och social fobi, men specifikt när det gäller att prata i telefon med helt främmande människor! Jag brukar då sms:a eller skicka mail till personerna.
 
Jag bor i en hyreslägenhet med en stor balkong på 65 kvadratmeter mitt inne i centrala Trelleborg tillsammans med mina två husdjur, en busig katt som heter Simba och en underbar kanin vid namn Stampe.
 
Efter flera svåra depressioner med självmordsförsök är jag nu tillbaka på fötterna igen och kämpar för att hålla mig där. Inte alltid så lätt kan tyckas...
 
Mina intressen är många. Jag älskar att gå på konserter, festa, kela med mina djur, åka utomlands till varma länder, ha mysiga hemmakvällar framför många bra filmer eller/och tv-serier med ett glas vin i handen, vara ute i naturen och vandra, ridning, syssla med motorsport, dyka med syrgastuber i havet, gaming på datorn samt spela trummor, elgitarr och fiol. Jag skriver också egna låttexter och sjunger! Älskar dessutom också att läsa om psykologi, kriminologi, filosofi, religon och ockultism. 
 
Som person är jag oftast blyg och tyst, men samtidigt är jag väldigt social när jag har lärt känna den personen. Annars så är jag väldigt snäll och söt har jag fått höra! Den personligheten som beskriver mig allra bäst är att jag är känslosam, trogen, ärlig, humoristisk, kreativ, spontan, äventyrlig, modig, musikalisk och djurälskare. Innerst inne är jag väl en hopplös romantiker som söker passionerat efter en själsfrände. Vill ha romantik och sann kärlek! Jag är både bisexuell och demsisexuell. Googla gärna på det, om ni inte alls vet vad det är för något!

Jag har lätt för att känna tilltro till andra, ibland lite för snabbt kan tyckas. Gillar att vara i centrum av uppmärksamhet. Är en rolig typ och får alltid folk att skratta. Har mycket humor! Jag är också väldigt ärlig. Ärlighet varar ju längst! Jag blir hellre sårad av sanningen än med lögnen. För sanningen kommer alltid fram - förr eller senare! Jag sätter alltid andras välmående framför min egen och har ett stort hjärta. Med andra ord, jag tänker först och främst på andra än mig själv. Jag har båda fötterna på jorden och vet precis vad jag vill här i livet! 
 
Står upp för mig själv och säger exakt vad jag tycker och tänker, så länge jag inte anser att det inte är för kränkande. Men om någon säger något som är fel, eller som de vet att jag avskyr kan det bli ett jävla liv. Jag har ibland lätt för lacka ur på saker och ting men klarar mig oftast bra på egen hand. Men skenet kan bedra, tro aldrig på riktigt att du vet vem jag är...

Är intresserad av att lära känna nya människor, gärna inom det jag själv gillar. Tycker om att ha djupa och intellektuella diskussioner med sådana människor som tillför mig något. 

Om

Min profilbild

Sammy

Jag är en hårdrocksälskande tjej på 27 år som bloggar om mig själv och vad som händer i mitt spännande liv. Musiken är även en stor del av mitt liv och jag spelar trummor, gitarr, fiol och sjunger! Jag skriver också egna låttexter. I den här bloggen får du följa allt som sker i min värld!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela